Het Centrum voor Milieueconomie en Milieumanagement (Centre for Environmental Economics and Environmental Management-CEEM) bestudeert de integratie van milieuzorg en natuurlijke rijkdommen in de economische analyse en in het management.

CEEM wil met onderbouwde economische analyses bijdragen tot het inzicht in milieuvraagstukken. We geloven dat het gepast inzetten van economische instrumenten en van marktkrachten het vergroenen van de economie kan versnellen en een noodzakelijke bijdrage levert in de noodzakelijke transitie naar een duurzame maatschappij met een beperkte ecologische impact.

CEEM kiest voor een multidisciplinaire aanpak. In onze economische analyse van milieuvraagstukken integreren we technologische evaluaties, rechtseconomie, institutionele dynamiek en inzichten uit de economie van innovaties.

Oprichter en Erevoorzitter van CEEM is Prof. dr. Marc De Clercq, voormalig Decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Universiteit Gent.

 

 

 

 

Nieuw boek
Johan Albrecht -
Sam Hamels - Lennert Thomas

'Energie trilemma - Een verkenning van het Belgische elektriciteitslandschap in 2030'

Bestel via 

https://www.skribis.be/nl/energietrilemma.html

SKRIBIS ISNB 978 90 736 2665 2

 

 


 

 

 

Nieuw boek
Johan Albrecht
'Het Gewicht van Vlees (Pelckmans Pro)'

Meer informatie over het boek vind je hier .

Lees de inleiding hier .

Lees het opiniestuk "Hoge bloeddruk, hoge cholesterol? Eet plantaardig!" verschenen bij deredactie.be (Nov. 2016) hier .

Lees het hoofdstuk 'Vlees op tafel bij de klimaatonderhandelingen?' hier .